top of page

Tomas Holmqvist, Inköpare, YIT


Tomas Holmqvist, YIT

Hur såg er inköpsprocess ut innan HandyDay och vilka utmaningar upplevde ni?


Innan HandyDay använde vi ett annat system som inte var anpassat efter våra behov. Allt gjordes manuellt och att bara lägga in en leverantör i vårt register var väldigt tidskrävande. Det var svårt att få en vettig översikt och projekten var ganska mycket “vilda västern” med resultatet att vi ibland samarbetade med leverantörer vi inte borde jobba med.


Har HandyDay underlättat bedömningen av era leverantörer?


Absolut. Att utvärdera en leverantör och godkänna den går på nolltid. Med ett knapptryck får vi alla parametrar överskådliga på en sida och vi ser direkt om det är ett företag vi vill jobba med eller inte. Dessutom har vi många projekt där vår kund ställer krav på vilka vi samarbetar med. Tack vare HandyDay kan vi enkelt visa dem hur våra underleverantörer mår. Det tycker jag är riktigt bra.


Hur har HandyDay förenklat ert inköpsarbete?


Genom HandyDay har vi nu allt samlat i ett smart verktyg. När vi skickar ut förfrågningar är inköpsplanen inbyggd i systemet vilket ger en snabb och enkel överblick. Just att vi kan kopiera tidigare förfrågningar besparar oss jättemycket tid. Vi slipper att uppfinna hjulet på nytt i varje upphandling.


Vad tycker du är det bästa med HandyDay?


Dels att vi slipper förlora massor av tid på onödig administration under inköpsprocessen, men också att vi nu kan känna oss trygga i att vi jobbar med rätt leverantörer. Tidigare hade vi som sagt svårigheter med att utvärdera leverantörerna på ett smidigt sätt. Det gjorde att vi sprang på en rejäl risk som i slutändan kunde leda till att vi förlorade stora pengar. Med leverantörsregistret i HandyDay får vi en tydlig överblick och en ordentlig koll. Det tycker jag är det absolut viktigaste.


Upplever du att HandyDay är lätt att använda och lära sig?


Verkligen. Jag tycker det är väldigt enkelt och pedagogiskt. Man fattar instinktivt var man ska klicka och det är svårt att göra fel. Det blir också roligare att arbeta med ett system som är väldigt användarvänligt. Tröskeln för att komma igång blir minimal. Ni på HandyDay har även haft hjälpsamma genomgångar vilket varit mycket uppskattat.


Till vilka skulle du rekommendera HandyDay?


Allt från stora-, medel- till lite mindre byggföretag. Alla som har en del inköp och behöver effektivisera, samtidigt som de önskar få en bättre koll på hela inköpsprocessen.


bottom of page